Kaksi alle 20-vuotiasta miestä ja yksi keski-ikäinen mies kuolivat kolarissa Sastamalassa lauantai-iltana – ohittamaan lähteneessä autossa olleista kuoli kaksi

Kolarissa oli osallisena kaksi henkilöautoa ja moottoripyörä, jonka kuljettaja oli yksi kolmesta onnettomuudessa kuolleista. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Sastamalassa Pirkanmaalla kolme miestä kuoli kolarissa valtatie 11:llä lauantai-iltana, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Kuolleista kaksi oli alle 20-vuotiasta miestä ja yksi keski-ikäinen mies.

Lisäksi kolme ihmistä loukkaantui vakavasti.

Kolarissa oli osallisena kaksi henkilöautoa ja moottoripyörä.

Rikosylikomisario Pasi Niemisen mukaan nuoren miehen kuljettama henkilöauto oli matkalla Porin suunnasta Tampereen suuntaan Porintiellä eli valtatie 11:llä. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi muuta alle 20-vuotiasta nuorta miestä.

Auton kuljettaja lähti ohittamaan toista autoa ja törmäsi omalla kaistallaan ajaneeseen, vastaantulevaan henkilöautoon. Ohittamaan lähteneen auton kuljettaja ja yksi matkustaja kuolivat ja toinen matkustaja loukkaantui vakavasti.

Vastaan tulleessa autossa pariskunta, yli 60-vuotiaat mies ja nainen, loukkaantui vakavasti.

Nokkakolarissa osallisina olleisiin henkilöautoihin törmäsi vielä pariskunnan auton takaa tullut moottoripyörä, joka ajoi Tampereen suunnasta. Moottoripyörää kuljettanut keski-ikäinen mies kuoli törmäyksessä.

Loukkaantuneet kuljetettiin sairaalaan, ja tämänhetkisen tiedon mukaan heillä ei ole hengenvaaraa.

Ajo-olosuhteet olivat hyvät

Poliisi epäilee, että ylinopeus on ollut kolarin syynä tai osatekijänä. Ohittamaan lähteneen auton epäillään ajaneen ylinopeutta, mutta poliisi ei osaa vielä arvioida tarkempaa ajonopeutta.

Niemisen mukaan tällä hetkellä ei ole viitteitä siitä, että kolariin liittyisi päihteiden käyttöä, mutta poliisi tutkii asiaa.

Niemisen mukaan ajo-olosuhteet olivat hyvät onnettomuuden sattuessa. Tapahtuma-aikaan oli valoisaa ja tie oli kuiva. Kyseessä on suora tieosuus. Alueella on voimassa sadan kilometrin nopeusrajoitus.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä vammantuottamuksena.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut