Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilkka-Yhtymän alkuvuosi palasi niukasti voitolle, liikevaihto nousussa

Mediakonserni Ilkka-Yhtymän oikaistu oman toiminnan liiketulos oli tammi–maaliskuussa 29 000 euroa voitolla, kun se vuotta aiemmin oli 228 000 euroa tappiolla.

Liikevaihto nousi 11,5 miljoonaan euroon, kun se vuosi sitten oli 10,1 miljoonaa euroa.

Koronaepidemian jatkuminen näkyi myös pohjalaisyhtiön toiminnassa. Maaliskuussa vertailu edellisvuoteen tasoittui, kun myös vertailuvuosi sisälsi pandemian toimintaa heikentävän vaikutuksen.

– Rokotusten edetessä ja pandemian vaikutusten lieventyessä ei konsernin liiketoiminnoissa enää ole toteutettu sopeutustoimia, toimitusjohtaja Olli Pirhonen sanoo tiedotteessa.

Yhtiö kertoi koronaan liittyvistä lomautuksista huhtikuun alussa. Myöhemmin huhtikuussa se ilmoitti uusista yt-neuvotteluista, jotka liittyvät suunnitelmiin hankkia lehtien painaminen ostopalveluna.

Yhtiö pitää koko vuotta koskevat talousnäkymänsä ennallaan. Konsernin liikevaihdon arvioidaan nousevan edellisvuodesta ja oikaistun oman toiminnan liikevoiton pysyvän edellisvuoden tasolla.

Yhtymä huomauttaa, että kuluvan vuoden näkymiin liittyy edelleen paljon epävarmuutta koronapandemiasta johtuvien poikkeusolosuhteiden vuoksi. Merkittävä vaikutus konsernin tulokseen on myös Alma Median osingolla. Ilkka-Yhtymä omistaa Almasta noin kymmenesosan ja on sen kolmanneksi suurin yksittäinen omistaja.

Ensimmäisen vuosineljänneksen tulokseen on kirjattu 371 000 euroa valtionavustusta journalistisen sisällön kehittämiseen.