Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulitauko päättyi, Afganistanissa taistellaan taas

Afganistanin hallituksen joukot ja Taleban ottivat heti tänään yhteen, kun osapuolten sopima kolmipäiväinen tulitauko oli eilen päättynyt. Tulitauko oli sovittu paastokuukausi ramadanin päättävän juhlan kunniaksi.

Taisteluja käytiin Helmandin maakunnan pääkaupungin liepeillä. Paikallisen viranomaisen mukaan taistelut alkoivat aamulla ja jatkuivat vielä päivällä. Aloittajasta oli ristiriitaisia näkemyksiä.

Tulitauon aikaan Afganistanissa oli pääosin rauhallista. Rauhan rikkoi kuitenkin moskeijaräjähdys perjantaina pääkaupungissa Kabulissa. Iskussa kuoli 12 ihmistä, joiden joukossa oli perjantairukouksia johtanut imaami. Iskun tekijäksi ilmoittautui äärijärjestö Isis.

Afganistanin hallitus ja Taleban aloittivat syksyllä rauhanneuvottelut Qatarissa, mutta neuvottelut ovat sakanneet viime kuukausina. Osapuolet tapasivat perjantaina ja sopivat vauhdittavansa neuvotteluja.