Brasilian Bolsonaro on saamassa sakkoja koronakäyttäytymisestään

Bolsonaro on läpi pandemian vastustanut rajoitustoimia ja hyökännyt paikallisia rajoituksia asettavia osavaltioiden kuvernöörejä vastaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Brasiliassa presidentti Jair Bolsonaro on saamassa sakkoja koronarajoitusten noudattamatta jättämisestä. Asiasta kertoi Maranhaon osavaltion kuvernööri Flavio Dino perjantaina paikallista aikaa.

Terveysviranomaisten mukaan Bolsonaro ei ole noudattanut terveysohjeistusta. Dino painotti perjantaina, että laki koskee kaikkia.

Kuvernööri muistutti, että yli sadan hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä osavaltion alueella ja kasvomaskien käyttö on pakollista. Bolsonaro vieraili Maranhaossa perjantaina tapahtumassa, jossa hän puhui ilman maskia ja kutsui Dinoa "pulskaksi diktaattoriksi".

Bolsonaron kanslialla on 15 päivää aikaa valittaa, minkä jälkeen sakon suuruus määritellään. Presidentin kanslia ei ole vastannut uutistoimisto AFP:n kommenttipyyntöihin.

Oikeistolaispresidentti on läpi pandemian vastustanut rajoitustoimia ja hyökännyt paikallisia rajoituksia asettavia osavaltioiden kuvernöörejä vastaan kutsumalla näitä diktaattoreiksi.

Brasilia on yksi koronaviruspandemiasta eniten kärsineistä maista. Maassa todettiin torstaina ensimmäinen tapaus uutta intialaisvarianttia juuri Maranhaon osavaltiossa, joka on yksi maan köyhimmistä.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut