Ulkomaalaisille kausityöntekijöille myönnetty yli 10 000 työlupaa

Viime vuonna kausityötodistuksia myönnettiin yhteensä reilut 12000. Kausityöntekijöita kaivataan etenkin maataloudessa. AKSELI MURAJA / LEHTIKUVA

STT

Ulkomaalaisille kausityöntekijöille on myönnetty jo yli 10 000 kausityötodistusta, kertoo Maahanmuuttovirasto. Kausityötodistuksella voi työskennellä Suomessa kolme kuukautta, ja niitä on myönnetty aiempien vuosien tapaan eniten ukrainalaisille työntekijöille.

Kausityöntekijöitä kaivataan etenkin maataloudessa marja- ja vihannessadonkorjuussa.

Maahanmuuttoviraston mukaan se on lisäksi myöntänyt tähän mennessä reilut 800 kausityöntekijän oleskelulupaa, joka vaaditaan silloin, jos työskentely Suomessa kestää yli kolme kuukautta. Sen saaminen vaatii asioimista joko Suomen edustustossa tai Maahanmuuttovirastossa.

– Odotettavissa on, että osa kausityötodistuksella maahan saapuneista sesonkityöntekijöistä hakee poikkeuksellista pidempää kausityöoleskelupaa tänä vuonna Suomessa, koska koronatilanne on vaikuttanut edustustojen toimintaan ulkomailla, kausityölupien tulosalueen johtaja Tutta Tuomainen Maahanmuuttovirastosta sanoo tiedotteessa.

Viime vuonna kausityötodistuksia myönnettiin yhteensä reilut 12 000 ja kausioleskelulupia runsaat 1 300.

Maahanmuuttoviraston mukaan kausityölaki on muuttumassa kesäkuun puolivälissä. Uudistuksen on määrä muun muassa helpottaa kausityöntekijän paluuta aiemmalle työnantajalle tulevina sesonkeina sekä helpottaa kausityöntekijän mahdollisuutta vaihtaa työnantajaa Suomessa.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut