Malin sotilasjuntan johtaja erotti maan presidentin ja pääministerin

Malin televisiossa lukemassaan julistuksessa Goita myös lupaa, että maassa järjestetään vaalit ensi vuonna. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Malin sotilasvallankaappausta viime kesänä johtanut Assimi Goita kertoi tiistaina, että maan pääministeri ja presidentti on vapautettu tehtävistään. Televisiossa lukemassaan julistuksessa Goita myös lupasi, että maassa järjestetään vaalit ensi vuonna.

Armeija oli ottanut presidentti Bah Ndaw'n ja pääministeri Moctar Ouanen kiinni maanantaina ja kuljettanut heidät sotilastukikohtaan.

Heidät nimitettiin tehtäviinsä syyskuussa sotilasvallankaappauksen jälkeen kansainvälisen paineen alla. Goita puuttui peliin, kun hallitus yritti ministerikierrätyksessään pudottaa juntan edustajia pois keskuudestaan.

Sotilaat syrjäyttivät Malin edellisen presidentin Ibrahim Boubacar Keitan elokuussa ja luovuttivat vallan väliaikaishallinnolle lokakuussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut