Hollantilainen tuomioistuin määräsi Shellin vähentämään päästöjään

Shell oli vedonnut siihen, että Pariisin ilmastosopimuksen edellyttämiin päästörajoihin pääseminen on hallitusten, ei yhtiöiden vastuulla. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Hollantilainen oikeusistuin on määrännyt öljyjätti Shellin vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään. Oikeuden mukaan Shellin pitää vähentää hiilidioksidipäästöjään vuoden 2030 loppuun mennessä 45 prosentilla vuoden 2019 tasosta, mikä on yhdenmukainen Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden kanssa.

Päätös koskee myös Shellin alihankkijoita ja asiakkaita ja astuu voimaan heti.

Päätös on merkittävä voitto ilmastoaktivisteille. Shellin toissa vuonna oikeuteen haastaneen Hollannin Maan Ystävien mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tuomarit määräävät yhtiötä vähentämään päästöjään. Maan Ystävien Hollannin-haaran lisäksi oikeusjutun takana oli kuusi muuta järjestöä ja yli 17 000 hollannin kansalaista.

Shell oli vedonnut siihen, että se tekee jo tosissaan toimia päästöjensä vähentämiseksi ja että Pariisin ilmastosopimuksen edellyttämiin päästörajoihin pääseminen on hallitusten, ei yhtiöiden vastuulla.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut