Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Opetusministerin valtiosihteeri Minna Kelhä Opetushallituksen johtoon

Opetushallituksen pääjohtajaksi on nimitetty opetusministeri Jussi Saramon (vas.) valtiosihteeri Minna Kelhä. Hän aloittaa tehtävässä kesäkuussa.

Kelhä on koulutukseltaan filosofian tohtori kasvatusalalta. Hän on työskennellyt aiemmin vasemmistoliiton eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja eduskuntasihteerinä sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kehittämispäällikkönä.

– Opetusministerin valtiosihteerinä Kelhä on johtanut hallitusohjelman keskeisten koulutuspoliittisten uudistusten lainsäädäntöhankkeita sekä ohjelmien sisällöllistä valmistelua, opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa kerrotaan.

Opetushallituksen pääjohtajan tehtävään haki 17 ihmistä. Heidän joukossaan oli liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) valtiosihteeri Pilvi Torsti sekä monia Opetushallituksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön työntekijöitä.

Opetushallituksen pääjohtajan virka avautui haettavaksi, kun pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen valittiin IB-tutkintoja hallinnoivan kansainvälisen IBO-järjestön johtoon. Heinosen tehtävä IBO:ssa alkoi toukokuun alussa. Hänen viisivuotiskautensa Opetushallituksessa olisi päättynyt lokakuussa.

Opetushallitus vastaa muun muassa varhais- ja perusopetuksen sekä toisen asteen koulutuksen kehittämisestä. Virasto toimii opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa.