Floridassa joukkoampuminen, ainakin kaksi kuollutta ja kymmeniä haavoittuneita

Miami-Daden poliisilaitoksen mukaan kyseessä oli harkittu ja pelkurimainen teko. Kuva tapahtumapaikalta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Floridassa poliisi etsii kolmikkoa, jonka epäillään avanneen tulen ihmisiä kohti Miamin suurkaupunkialueella. Kaksi ihmistä on kuollut ja ainakin 20 haavoittunut.

Katumaasturilla paikalle saapunut kolmikko avasi tuntemattomasta syystä tulen biljardihallin ulkopuolella olleeseen väkijoukkoon Hialeahissa Miamin luoteispuolella aamulla Suomen aikaa.

Ampumisen jälkeen epäilty kolmikko nousi takaisin autoon ja pakeni paikalta.

Miami-Daden poliisilaitoksen mukaan kyseessä oli harkittu ja pelkurimainen teko.

– Tekijät ovat kylmäverisiä murhaajia, jotka ampuivat kylmäverisesti väkijoukkoon. Tulemme tuomaan heidät oikeuden eteen, vakuutti laitoksen johtaja Alfredo Ramirez.

Aseväkivallan määrä on ollut voimakkaasti kasvanut Yhdysvalloissa alkuvuodesta ja maassa on tapahtunut useita joukkoampumisia.

Aseväkivallan uhreina kuoli viime vuonna Yhdysvalloissa yli 43 000 ihmistä, kun mukaan lasketaan aseilla tehdyt itsemurhat, kertoi aseväkivaltaa tarkkaileva Gun Violence Archive.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut