Putin hyväksyi lain, joka vie vaalikelpoisuuden "äärijärjestöjen" jäseniltä

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut lain, jonka uskotaan vaikeuttavan opposition edustajien asettumista ehdolle vaaleissa. Venäjän parlamentti hyväksyi lain aiemmin.

Laki epää vaalikelpoisuuden parlamenttivaaleissa henkilöiltä, jotka kuuluvat niin sanottuihin äärijärjestöihin tai tukevat niitä. Venäjän tunnetuimman oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin aluetoimistojen verkosto sekä korruptiota vastustava säätiö (FBK) saatetaan luokitella äärijärjestöiksi jo tässä kuussa.

Kriitikoiden mielestä lain tarkoituksena on kaventaa edelleen Venäjän opposition liikkumatilaa. Uuden lain myötä moni Navalnyin tukija ja liittolainen menettää vaalikelpoisuutensa syyskuun parlamenttivaaleissa.

Navalnyi istuu kahden ja puolen vuoden vankeustuomiota, jonka hän sai vanhoista petossyytteistä palattuaan Saksasta Venäjälle tammikuussa. Hän oli Saksassa toipumassa viimekesäisestä myrkytyksestä, josta Navalnyi syyttää Venäjän hallintoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut