Opposition tukahduttaminen Nicaraguassa jatkuu

Ortega, 75, on entinen sissitaistelija, joka johti maata vuosina 1979–1990. Hän palasi valtaan vuonna 2007, minkä jälkeen hän on voittanut kahdet vaalit. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Nicaraguassa on otettu kiinni lisää oppositiopoliitikkoja, kertoivat viranomaiset. Sunnuntaina kiinni otettujen joukossa oli useita maan pitkäaikaisen presidentin Daniel Ortegan entisiä liittolaisia, kertoi BBC .

Viranomaisten mukaan kiinni otettuja epäillään koko joukosta valtion vastaisia toimia sekä "ulkomaisten vaikutteiden lietsomisesta" maan sisäisissä asioissa.

Nicaraguassa hyväksyttiin joulukuussa laki, jolla pyritään estämään vihamielisten ulkomaisten tahojen vaikutusyritykset maassa. Opposition mukaan lain ainoa tarkoitus on estää opposition poliitikkoja asettumasta ehdolle vaaleissa.

Viime päivinä on otettu kiinni toistakymmentä opposition merkkihenkilöä.

Ortega, 75, on entinen sissitaistelija, joka johti maata vuosina 1979–1990. Hän palasi valtaan vuonna 2007. Nicaraguassa on presidentinvaalit marraskuussa.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut