Pohjois-Korean Kim myönsi: Maan ruokatilanne "tiukka"

Kimin lausunnon uutisoivat maan valtiolliset tiedotusvälineet. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on myöntänyt, että maan elintarviketilanne on "tiukka". Kimin lausunnon uutisoivat maan valtiolliset tiedotusvälineet keskiviikkona.

– Ihmisten ruokatilanne on nyt kiristymässä. Maatalousala ei täyttänyt viljantuotantosuunnitelmaa viime vuoden taifuunin aiheuttamien vahinkojen vuoksi, Kim sanoi hallitsevan työväenpuolueen keskuskomitean täysistunnossa.

Kim pyysi toimenpiteitä luonnonkatastrofien vaikutusten minimoimiseksi. Hän sanoi, että hyvän sadon varmistaminen on "etusijalla".

Viime vuonna Pohjois-Korean pulmia lisäsi joukko kesämyrskyjä ja tulvia.

YK:n hätäaputoimiston (OCHA) tiedottaja arvioi, että koronapandemian vaikutus on "todennäköisesti pahentanut" Pohjois-Korean humanitaarista tilannetta. OCHA:n tiedottajan mukaan noin 10,6 miljoonaa ihmistä maassa tarvitsee apua.

Koronatartuntoja vai ei?

Keskuskomitean kokouksessa oli nyt esillä myös koronaviruspandemian pitkittynyt luonne, Pohjois-Korean virallinen KCNA-uutistoimisto kertoi. Maa on väittänyt pitkään pandemian aikana, että sen alueella ei ole koronaviruksen tartuntoja.

Köyhälle Pohjois-Korealle on asetettu useita kansainvälisiä pakotteita sen aseohjelmien vuoksi. Maa on kehittänyt sekä ydinasetta että ballistisia ohjuksia.

Eristäytynyt kommunistinen Pohjois-Korea kärsi 1990-luvulla Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen tuhoisasta nälänhädästä, jossa sadattuhannet kuolivat. Maan elintarvikepulaa on luonnehdittu krooniseksi.

Pohjois-Koreassa on runsaat 25 miljoonaa asukasta.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut