Yle: SPR:n piirit takoivat turvapaikanhaun ruuhkavuosina 24 miljoonan voitot – piirien sijoitukset yli kolminkertaistuneet

Turvapaikanhaun ruuhkavuosina 2015–2019 Suomen Punaisen Ristin piirit takoivat 24 miljoonan euron voitot, kertoo Yle .

SPR on sijoittanut vastaanottokeskustoiminnasta saamiaan voittoja. Piirien sijoitukset ovat yli kolminkertaistuneet. Vuonna 2014 ne olivat 10,9 miljoonaa euroa, kun viime vuoden vastaava luku oli 34,8 miljoonaa euroa

SPR:n talous- ja henkilöstöjohtaja Tapani Väisänen kertoo Ylelle, että vastaanottotoiminnan ylijäämät ovat keskeisin syy piirien talouden paranemiseen.

Lisävarat ovat mahdollistaneet vapaaehtoistyön kehittämisen. SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin (HUP) ohjelmapäällikön Heidi Juslin-Sandinin mukaan varoilla on palkattu muun muassa uusia työntekijöitä.

Juslin-Sandin muistuttaa myös, että varoja on hyvä olla pahan päivän varalle. Esimerkiksi koronan takia HUP:n ensiapupalveluista ja jäsenhankinnasta saamat tulot romahtivat, mitä on täytynyt korvata muilla rahoilla.

SPR:n Hämeen piiri ja HUP eivät ole tehneet varsinaista suunnitelmaa, miten kertyneet miljoonat käytetään.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut