Ravintolarajoituksia kevennetään edelleen – vain Uusimaa jää kiihtymisvaiheeseen

Perustason alueilla ravintoloiden asiakasmääriä ja aukioloaikoja koskevat rajoitukset poistuvat kokonaan. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Ravintoloiden koronarajoituksia kevennetään edelleen. Valtioneuvosto vahvisti sote-ministeriryhmän tekemän esityksen ja muutokset astuvat voimaan torstaina.

Perustason alueilla asiakasmääriä ja aukioloaikoja koskevat rajoitukset poistuvat kokonaan. Kiihtymisvaiheen alueella ravintoloiden aukioloaikaa ja anniskeluaikaa laajennetaan. Päijät-Häme ja Kanta-Häme palaavat perustason rajoituksiin, eli kiihtymisvaiheeseen jää vain Uusimaa.

Uudellamaalla anniskelu on jatkossa sallittu aamuseitsemästä puoleen yöhön ja ravintolat saavat olla auki aamuviidestä kello yhteen yöllä. Asiakaspaikoista saa ruokaravintoloissa olla käytössä 75 prosenttia, baareissa puolet paikoista.

Perustasolla olevilla alueilla noudatetaan yleisiä sääntöjä hygieniasta ja etäisyyden pidosta. Ravintoloiden on pidettävä huolta siivouksesta ja muistutettava asiakkaitaan, ettei koronaoireita poteva henkilö saa tulla ravitsemisliikkeeseen. Sisätiloissa joka asiakkaalle pitää olla istumapaikka, ja ravintoloiden pitää varmistaa, että asiakaspaikkojen välillä on riittävät turvavälit. Terasseilla asiakaspaikkojen määrää ei rajoiteta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut