Kanadan pääministeri kutsui uutta hautalöytöä häpeälliseksi muistutukseksi rasismista

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kutsui torstaina uutta katolisen koulun läheltä tehtyä hautalöytöä häpeälliseksi muistutukseksi siitä rasismista, jota alkuperäiskansat ovat joutuneet ja edelleen joutuvat kohtaamaan.

– Meidän on myönnettävä totuus, otettava oppia menneestä ja käveltävä yhdessä sovituksen polkua, jotta voimme rakentaa paremman huomisen, pääministeri sanoi.

Haudat löytyivät Marievalista Saskatchewanista maan länsiosasta. Koulu oli tarkoitettu alkuperäiskansojen lapsille. Tutkijoiden mukaan kyse ei ole joukkohaudasta, vaan paikalla on yli 750 yksittäistä hautaa.

Haudoissa on aikaisemmin ollut hautakivet tai muut merkinnät, mutta katolisen kirkon edustajat ovat poistaneet ne luvatta.

Viime kuussa Kanadaa järkytti 215 lapsen jäänteiden löytyminen alkuperäiskansoille tarkoitetun entisen katolisen sisäoppilaitoksen alueelta Brittiläisessä Kolumbiassa. Tämän jälkeen useiden entisten alkuperäisväestön koulujen lähellä on aloitettu valtion avustamia kaivauksia.

Kanadassa tuhansia alkuperäiskansojen lapsia vietiin aikoinaan väkisin sisäoppilaitoksiin.i.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut