Kuuden auton ketjukolari Sipoossa, useita loukkaantuneita – Kuopiossa yksi ihminen kuoli nokkakolarissa

Autoilijat suuntasivat juhannuksen viettoon Turun moottoritiellä Vihdin kohdalla torstaina iltapäivällä. Mikko Stig / LEHTIKUVA

Anniina Korpela / STT

Porvoonväylällä Sipoossa on tapahtunut kuuden auton ketjukolari, Itä-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo.

Onnettomuudessa on loukkaantunut neljä ihmistä, joista yksi vakavasti. Vakavasti loukkaantunut on kuljetettu tapahtumapaikalta sairaalaan, kertoo päivystävä palomestari Timo Tuomainen. Pelastuslaitokselta ei kerrota loukkaantuneiden ikää.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Helsingistä Porvooseen päin Söderkullan liittymästä pari kilometriä itään. Yksi ajokaista Porvoon suuntaan on suljettu liikenteeltä ja liikenne on pahasti jonoutunut. Ajokaistan arvioidaan avautuvan kello kuuteen mennessä.

Nopeusrajoitukset onnettomuusalueella on laskettu 60 kilometriin tunnissa. Liikenne ohjataan onnettomuuspaikan ohi yhtä ajokaistaa pitkin.

Kuopiossa Jännevirran sillalla sattui torstaina kello 13:n jälkeen vakava liikenneonnettomuus, jossa kuoli yksi ihminen ja loukkaantui kaksi. Itä-Suomen poliisin mukaan onnettomuus tapahtui, kun kaksi henkilöautoa törmäsi toistensa keulaan. Nopeusrajoitus tapahtumapaikalla oli 80 km/h.

Loukkaantuneet kuljetettiin jatkohoitoon. Poliisi suoritti alueella tapahtumapaikkatutkintaa. Tutkinta on alkuvaiheessa ja poliisi tiedottaa asiasta tarvittaessa lisää perjantaina.

Nelostielle odotetaan ruuhkia illan aikana

Juhannusliikenne on vilkastunut iltapäivän aikana, kertoo Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Juho Anttonen.

– Puolestapäivästä liikenne on vilkastunut paljon pääväylillä. Autoja on useita satoja enemmän tunnissa.

Tieliikennekeskukselta ei osata arvioida, milloin päivän ruuhkahuippu iskee. Liikenne on sujunut pääväylillä pääosin hyvin. Valtatie 9 oli jonkin aikaa suljettuna liikenneonnettomuuden vuoksi, ja sinne pääsi hetkellisesti muodostumaan ruuhkaa.

Tietyöt hidastavat lisäksi liikennettä Nelostiellä, ja sen odotetaan ruuhkautuvan illan aikana.

Etätyöt voivat rauhoittaa ruuhkia

Tieliikennekeskuksen mukaan odotettavissa on melko normaalia juhannusliikennettä. Viime kesänä liikenteen määrät olivat juhannusviikonloppuna vähäiset koronapandemian takia.

Tänä vuonna etätyösuosituksen uskotaan hajauttaneen juhannusliikennettä jonkin verran.

– Ihmiset ovat mahdollisesti jo olleet maalla tai mökillä tekemässä töitä, Anttonen sanoo.

Menoliikennettä riittää myös perjantaille, mutta ruuhkahuippu saavutettaneen tänään.

– Uskoisin huomenna olevan huomattavasti rauhallisempaa, Anttonen sanoo.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut