Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Takaiskuja taistelussa koronaa vastaan: Israel palautti maskivaatimuksen, Australiassa miljoona sydneyläistä koronasulkuun

Taistelu koronapandemiaa vastaan on kärsinyt takaiskuja maissa, joissa epidemia on tähän asti onnistuttu vaimentamaan tehokkaasti.

Koronarokotusten edelläkävijä Israel ilmoitti perjantaina, että se palauttaa vaatimuksen kasvomaskien käyttämisestä julkisissa sisätiloissa. Maa ehti poistaa tämän vaatimuksen aiemmin kesäkuussa.

Syy linjanmuutokseen on se, että koronatartuntojen määrä Israelissa on kääntynyt nousuun. Maassa kirjattiin yli sata tartuntaa neljänä peräkkäisenä päivänä.

Israelissa arvioidaan, että huono käänne johtuu viruksen deltavariantista. Erittäin tarttuva virusmuunnos tavattiin ensimmäisenä Intiassa.

Koronan deltamuunnos nimettiin rajoitustoimien syyksi nyt myös Australiassa. Viiden miljoonan asukkaan suurkaupungin Sydneyn keskeisiä osia määrättiin koronasulkuun ensi viikon perjantain keskiyöhön asti.

Noin miljoona Sydneyn asukasta saa poistua rajoitusten aikana kodistaan vain välttämättömistä syistä, kuten ostamaan ruokaa tai lääkäriin.

Koko Sydneyn alueen väestöä on kielletty poistumasta kaupungista niin ikään ensi viikon perjantain keskiyöhön asti.

Sydney sijaitsee Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa. Osavaltion pääministeri Gladys Berejiklian sanoi, että nyt seudulla eletään pelottavinta ajanjaksoa pandemian puhkeamisen jälkeen.