BBC: Valko-Venäjä siirsi Pratasevitshin kotiarestiin

Valko-Venäjä on siirtänyt pidättämänsä oppositioaktivistin Raman Pratasevitshin kotiarestiin, uutisoi BBC. AFP / LEHTIKUVA

STT

Valko-Venäjä on siirtänyt pidättämänsä oppositioaktivistin Raman Pratasevitshin kotiarestiin, uutisoi BBC perjantaina. Siirrosta kertoi BBC:lle kiinni otetun isä Dmitri Pratasevitsh.

Pratasevitshin kanssa pidätetty Sofija Sapega, tämän tyttöystävä, on BBC:n mukaan niin ikään siirretty kotiarestiin. Sapega on kansallisuudeltaan venäläinen.

Tiedon kotiarestiin siirtämisestä vahvisti myöhemmin perjantaina Valko-Venäjän maanpaossa oleva oppositio, kertoi uutistoimisto AFP.

Pratasevitshin isä lisäsi, että kumpaakaan pidätettynä ollutta vastaan ​​esitettyjä syytteitä ei ole peruutettu.

Maanpaossa oleva oppositiojohtaja Svjatlana Tihanouskaja luonnehti kaksikon siirtoa kotiarestiin hyväksi uutiseksi, mutta lisäsi, että paria "pidetään edelleen panttivankeina".

Äskettäin uusia pakotteita

Pratasevitsh ja Sapega otettiin kiinni 23. toukokuuta sen jälkeen, kun heitä kuljettanut Ryanairin matkustajakone oli pakotettu laskeutumaan Valko-Venäjän Minskiin. Laskeutumiseen oli pakottamassa Valko-Venäjän hävittäjälentokone.

Ryanairin kone oli EU:n sisäisellä lennolla Kreikan Ateenasta Liettuan Vilnaan.

Valko-Venäjää on syytetty kaksikon kaappauksesta, ja EU on vastannut tekoon pakotteilla.

Aiemmin tällä viikolla EU, Yhdysvallat, Britannia ja Kanada ilmoittivat uusista pakotteista Valko-Venäjää vastaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut