Genovan siltaromahduksesta nostetaan syytteitä kymmenille

Genovan syyttäjät katsovat, että syytetyt olivat tietoisia Morandi-sillan riskeistä. Kuva uuden sillan rakennustöistä vuodelta 2019. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Italian syyttäjät nostavat syytteet 59:ää ihmistä vastaan Genovan siltaromahduksen johdosta. Syytettyjen joukossa on Italian moottoriteitä hallinnoivan Autostrade per l'Italia -yhtiön (ASPI) johtoa. Vuonna 2018 sattuneessa turmassa kuoli 43 ihmistä.

Raskaimmat syytteet luetaan kuolemantuottamuksesta. Syyttäjien listalla on muun muassa ASPIn entinen toimitusjohtaja Giovanni Castellucci sekä insinööritoimisto Spean johtajia. Molemmat yhtiöt kuuluvat Italian infrakonseri Atlantiaan , jonka pääomistaja on Benetton-suku.

Syytteitä luetaan lisäksi liikenneministeriön virkamiehille.

Genovan syyttäjät katsovat, että syytetyt olivat tietoisia Morandi-sillan riskeistä, mutta laiminlöivät sillan kunnon perusteellisen tutkimisen. Sillan pylväiden kuntoa oli tutkittu maasta käsin kiikareilla.

Benetton-sukua on Genovan romahduksen jälkeen vaadittu luopumaan Italian moottoriteiden ylläpidosta ja se on äskettäin luvannut palauttaa ASPIn julkiseen omistukseen. Atlantia ilmoitti aiemmin kesäkuussa myyvänsä 88 prosentin osuutensa yhtiönsä valtion takaamalle sijoituspankille 9,3 miljardin euron hintaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut