Jo neljä suurkaupunkia mennyt koronasulkuun Australiassa – noin kymmenen miljoonaa ihmistä määrätty pysymään kodeissaan

Australiassa jo neljä suurkaupunkia on mennyt sulkutilaan koronaviruksen vuoksi. Kuva ihmisten jonotuksesta rokotuskeskukseen maan suurimmassa kaupungissa Sydneyssä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tuoreet tartuntatapaukset ovat ajaneet jo neljä suurkaupunkia koronasulkuun Australiassa. Kaikkiaan noin kymmenen miljoonaa ihmistä on määrätty pysymään kodeissaan.

Brisbanesta tuli tiistaina neljäs suurkaupunki, jonka asukkaita on määrätty pysymään neljän seinän sisällä. Illalla alkavaa kolmen päivän pikasulkua ennen samansuuntaisia määräyksiä on annettu viime päivinä myös Sydneyssä, Darwinissa ja Perthissä.

Maan länsiosassa sijaitsevan Perthin asukkaat heräsivät tiistaina uuteen päivään koronasulun keskellä. Kaupungissa on vahvistettu uuden tartuntapiikin yhteydessä vasta neljä koronatapausta, mutta paikalliset viranomaiset ovat suhtautuneet tartuntaryppäisiin aiemminkin varovaisesti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut