Nuorten turkulaismiesten kuolemissa ei merkkejä fentanyylista

Tutkitut kuolemantapaukset on luokiteltu tapaturmiksi, poliisi kertoo. Kuvituskuvaa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Keväällä Turussa tapahtuneissa parikymppisten miesten kuolemantapauksissa ei ole löytynyt merkkejä fentanyylista, poliisi kertoi torstaina.

Poliisin tietoon tuli lyhyen ajan sisällä useita tapauksia, joissa nuori mies oli kuollut epäiltyyn yliannostukseen. Fentanyylin osuutta selvitettiin, koska epäiltiin, että katukaupassa liikkui fentanyylilla terästettyjä rauhoittavia alpratsolaamivalmisteita. Fentanyyli on erittäin voimakas opioidi.

– Kaikkiaan kuuden, noin 20-vuotiaan miehen oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn tutkinta on valmistunut. Oikeuskemiallisissa tutkimuksissa vainajista ei ole löytynyt fentanyylia, rikosylikomisario Jari Riiali kertoi tiedotteessa.

Tutkimusten mukaan miesten kuolinsyynä on kuitenkin ollut joko huumausaineiden ja lääkeaineiden tai alkoholin ja lääkeaineiden yhteiskäytöstä johtuva myrkytys. Kuolemat on luokiteltu tapaturmiksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut