Mediat: Kaksi terveydenhuollon keskeistä lakia kumottiin etuajassa, syynä kirjoitusvirhe sote-uudistukseen kuuluvassa laissa

Tarkoituksena oli, että kyseiset lait kumotaan vuonna 2023, kun sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä vastaavat hyvinvointialueet aloittavat toimintansa. / LEHTIKUVA

STT

Terveydenhuollon perustaan kuuluvat kansanterveyslaki ja erikoissairaanhoitolaki on epähuomiossa kumottu kaksi vuotta etuajassa. Syynä on jo hyväksyttyyn, sote-uudistukseen kuuluvaan lakiin jäänyt kirjoitusvirhe.

Aiheesta uutisoivat muun muassa Verkkouutiset , Iltalehti ja Helsingin Sanomat.

Lain sisältämän virheen huomasi juristi, esittelijäneuvos Ville Hinkkanen, joka kertoi asiasta Twitterissä . Tätä kautta asia tuli myös sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tietoon.

– Voimaanpanolain 69. pykälässä viitataan kolmospykälään, kun sen pitäisi olla kakkonen. Asiasta on nyt keskusteltu eduskunnan kanssa, että se on kirjoitusvirhe ja eduskunnan kanssa se korjataan kakkoseksi, hallitusneuvos Auli Valli-Lintu kertoi Iltalehdelle.

Tarkoituksena oli, että kyseiset lait kumotaan vuonna 2023, kun sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä vastaavat hyvinvointialueet aloittavat toimintansa.

STM:n hallitusneuvoksen mukaan korjaus tehdään eduskunnan vastaukseen ja julkaistaan säädöskokoelmassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut