Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israel tehnyt ilmaiskuja Gazaan

Israelin ilmavoimat on yön aikana tehnyt ilmaiskuja Gazan kaistalle. Yöllä ei ollut kerrottu mahdollisista haavoittuneista.

Israelin asevoimat näkee ilmaiskut vastatoimena Gazasta lähetetyille ilmapalloille. Ilmapalloihin oli sidottu syttyvää materiaalia. Ilmapallot aiheuttivat pieniksi ja vaarallisiksi kuvailtuja maastopaloja, jotka saatiin nopeasti sammutettua.

Välittömästi ei ollut selvää, mikä ryhmä lähetti ilmapallot Gazasta.

Toukokuussa Israel ja äärijärjestö Hamas sopivat tulitauosta 11 päivää kestäneiden sotatoimien jälkeen. Niiden aikana kuoli ainakin 260 palestiinalaista ja 13 israelilaista.

Tulitauon jälkeen alueella on nähty väkivaltaa. Aiemmin kesäkuussa Israel teki ilmaiskuja yli vuosikymmenen saarrossa olleelle Gazan kaistalle. Myös tuolloin asevoimat näki ilmaiskut vastauksena polttotarkoituksella lähetetyille ilmapalloille. Israelin asevoimat on yksi maailman tehokkaimmista.

Yli vuosikymmenen jatkunut saarto vaikuttaa palestiinalaisten jokapäiväiseen elämään noin Espoon kokoisessa Gazassa. Brittiläinen hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam kirjoitti muutama vuosi sitten, että esimerkiksi Gazassa miljoonalla palestiinalaisella ei ole riittävästi ruokaa perheilleen.