THL: Suomessa on todettu 192 uutta koronatartuntaa – ensimmäisen rokotusannoksen saaneiden osuus liki tuplaantunut kahdessa kuukaudessa

Turun Varissuolla järjestettiin toukokuun alussa pikatestauksia. Roni Lehti / LEHTIKUVA

Minja Viitanen / STT

Suomessa on raportoitu 192 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeisten kahden viikon aikana Suomessa on raportoitu 1 929 tartuntaa, mikä on 802 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tällöin tartuntoja todettiin 1 127 kappaletta.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa lähes 96 400.

Kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on lähes 35, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli noin reilu 20.

THL kertoi eilen perjantaina, että koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi Suomessa oli tuolloin sairaalahoidossa 40 ihmistä, joista 11 on tehohoidossa.

Toisen annoksen saanut 20 prosenttia väestöstä

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa yli 3,33 miljoonaa ihmistä eli tasan 60 prosenttia väestöstä. Kuukausi sitten kesäkuussa ensimmäisen annoksen oli saanut 46 prosenttia. Jos verrataan toukokuun kolmanteen päivään, rokotteen ensimmäisen annoksen saaneiden prosenttiosuus on kahdessa kuukaudessa liki tuplaantunut. Tuolloin väestöstä 30,4 prosenttia oli saanut ensimmäisen rokotuksen.

Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä lähes 28 000:lla.

Toisen annoksen rokotuskattavuus on nyt tasan 20 prosenttia, mikä tarkoittaa lähes 1,11 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa lähes 42 000:lla.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut