Fortum myy venäläisen hiilivoimalan Rosatomille

Kaupan myötä Fortumin Russia-divisioona luopuu hiilen käytöstä ensi vuoden loppuun mennessä. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Fortum on sopinut Venäjällä toimivan Argayashin hiilivoimalan myymisestä Rosatomin tytäryhtiölle. Argayashin laitoksella tuotetaan sähköä ja lämpöä Ozerskin ja Novogornyin kaupunkeihin sekä prosessihöyryä alueen teollisuudelle. Lämmöntuotantokapasiteetti on 824 MW ja sähköntuotantokapasiteetti 256 MW.

Ostaja on Rusatom Smart utilities -yhtiö. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Fortumin mukaan laitoksen vaikutus yhtiön käyttökatteeseen on ollut hyvin vähäinen. Kauppa merkitsee, että Fortumin Russia-divisioona luopuu hiilen käytöstä ensi vuoden loppuun mennessä.

– Strategiamme mukaisesti pyrimme jatkuvasti optimoimaan tuotantorakennettamme ja näin saavuttamaan tavoitteemme olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Argayashin myynti ja Tsheljabinskin laitoksen asteittainen hiilen käytön lopettaminen mahdollistavat sen, että Russia-divisioona luopuu hiilen käytöstä vuoden 2022 loppuun mennessä. Vuosittaiset hiilidioksidipäästömme laskevat noin kaksi miljoonaa tonnia, sanoo Fortumin Russia-divisioonan johtaja Aleksander Tshuvaev tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut