Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV: Hallituspuolueet eri linjoilla yksityisen sairaanhoidon Kela-korvausten poistamisesta

Hallituspuolueet ovat eri mieltä siitä, pitäisikö sote-uudistuksen myötä luopua yksityisen sairaanhoidon Kela-korvauksista, ilmenee MTV :n uutisten kyselystä. Puolueista vasemmistoliitto ja vihreät kannattavat korvauksista luopumista, keskusta ja RKP vastustavat. SDP ei ota asiaan vielä selvää kantaa.

Kysymystä Kela-korvauksista on määrä käsitellä parlamentaarisessa työryhmässä, joka aloittaa työnsä syksyllä. Työryhmä pohtii sitä, miten palvelujen rahoittajakanavien määrää voitaisiin vähentää. Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) sanoo, että tällä tavoitellaan suurempaa kustannustehokkuutta ja mahdollisimman tasa-arvoisia ja saumattomia palveluketjuja.

Sarkkinen arvioi, että hallitus linjaa korvauksista ensi talvella. Oppositiossa perussuomalaiset ja kokoomus ovat Kela-korvauksista luopumista vastaan.

– On tavoiteltavaa, että päästäisiin purkamaan tätä monikanavaisuutta ja rahat olisivat enemmän samassa pussissa, ministeri sanoo.

Kelan tutkimusprofessori Hennamari Mikkonen arvioi MTV:n uutisille, että korvausten poistaminen kasvattaisi jonoja ja painetta julkisen terveydenhuollon puolella.