Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tigrayn kapinalliset kertovat käynnistäneensä uuden hyökkäyksen – pakolaisleirillä taisteluita

Etiopian pohjoisosan Tigrayn alueen kapinallisjoukot kertovat käynnistäneensä uuden hyökkäyksen ja vallanneensa Alamatan kaupungin alueen eteläosassa.

Tietoja ei ole voitu vahvistaa muista lähteistä, koska tietoliikenneyhteydet alueella ovat pitkälti poikki. Etiopian hallinto ei ole kommentoinut asiaa.

Avustusjärjestöjen mukaan Etiopian sotilaiden ja Tigrayn kapinallisten välillä on puhjennut taisteluita Mai Ainin pakolaisleirillä. Tiedossa ei ole, onko taisteluissa haavoittunut ketään. Osa pakolaisista joutui pakenemaan taisteluiden vuoksi leiriltä.

Etiopian hallinto julisti alueelle yksipuolisen tulitauon muutama viikko sitten.

YK:n ihmisoikeusneuvosto vaati tiistaina kaikkien rikkomusten välitöntä lopettamista Tigrayn alueella ja naapurimaa Eritrean joukkojen vetäytymistä "todistettavalla tavalla".

Tigrayn alueella on sodittu viime marraskuusta lähtien, jolloin Etiopian pääministeri Abiy Ahmed lähetti sinne joukkoja syrjäyttääkseen aluejohdon. Sota on aiheuttanut siviileille paljon kärsimystä.

Taisteluissa on kuollut tuhansia ihmisiä, ja YK:n mukaan sadattuhannet kärsivät nälänhädästä.