Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa on todettu 384 uutta koronatartuntaa, ilmaantuvuus yhä nousussa

Suomessa on raportoitu 384 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3 318 tartuntaa, mikä on 1 354 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 99 976.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 60, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 35. THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa se on 122. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on tiedottanut viime päivinä useista joukkoaltistumisista muun muassa yökerhoissa.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on korkea myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (105). Alimmillaan se on Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä (4). Ilmaantuvuusluvut ovat pyöristettyjä.

63,7 prosenttia Suomen väestöstä saanut ensimmäisen rokotteen

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,53 miljoonaa eli 63,7 prosenttia Suomen väestöstä, kertoo THL. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä lähes 16 000:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 27,1 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 1,51 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa lähes 41 000:lla.