Nordea ja OP läpäisivät helposti Euroopan pankkiviranomaisen stressitestin

OP kertoo, että pankin vakavaraisuus on testin mukaan edelleen vahva. Mikko Stig / LEHTIKUVA

STT

Nordea ja OP ovat läpäisseet Euroopan pankkiviranomaisen (EBA) stressitestin. Nordean mukaan tulokset vahvistavat, että pankilla on vakaa pääomarakenne. OP puolestaan kertoo, että pankin vakavaraisuus on testin mukaan edelleen vahva.

EBA:n testi mittaa EU:n laajuisesti pankkien kriisinsietokykyä vuosina 2021–2023. EBA julkisti perjantaina stressitestin tulokset 50 eurooppalaisesta pankista, jotka edustavat noin 70:tä prosenttia EU:n pankkitoiminnasta.

Testissä epäsuotuisa skenaario perustui näkemykseen pitkittyneen koronaviruspandemian vaikutuksista talouteen ja omaisuusarvoihin.

OP:n mukaan pankin stressinsietokyky ylittää vakavaraisuusvaatimukset epäsuotuisimmassakin vaihtoehdossa. Nordea kertoo, että pankin stressinsietokyky ylittää tällöinkin selvästi pääomavaatimukset, johdon harkintaan perustuva puskuri mukaan lukien.

Finanssivalvonnan tekemän testin mukaan myös pienempien suomalaisten pankkien keskimääräinen vakavaraisuus säilyy hyvänä myös heikon kehityksen skenaariossa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut