THL: Suomessa todettu lähes 800 uutta koronatartuntaa – kahden viikon tautitapauksista yli kolmannes parikymppisillä

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 106 802. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on raportoitu 794 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 6 325 tartuntaa, mikä on 2 963 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin koronatartuntoja raportoitiin 3 362.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 106 802.

Kahden viime viikon aikana tautitapauksia on todettu eniten 20–29-vuotiailla, noin 2 300 koronavirustartuntaa, mikä on yli kolmannes kaikista kahden viikon tautitapauksista.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on noin 114, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli noin 61.

THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on noin 193. Viidessä maakunnassa ilmaantuvuusluku on yli sadan.

Matalinta ilmaantuvuus on Keski-Pohjanmaalla, jossa se on noin 12.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,67 miljoonaa eli 66 prosenttia Suomen väestöstä, kertoo THL. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä noin 13 800:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt vajaat 34,6 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 1,92 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa noin 48 400:lla.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut