Hizbollah ampui raketteja Etelä-Libanonista Israeliin

Israel on tehnyt kostoiskuja Libanoniin. Kuva on Kirjat Shmonan kaupungin lähettyviltä Pohjois-Israelista. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Libanonin eteläosasta on ammuttu Israeliin toistakymmentä rakettia, kertoo Israelin armeija. Äärijärjestö Hizbollah kertoo ampuneensa raketit.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun järjestö kertoo suoraan olleensa Israeliin tehdyn hyökkäyksen takana sitten toissa vuoden.

Israelin armeijan mukaan maan ilmapuolustusjärjestelmä pysäytti valtaosan raketeista ja loput päätyivät avoimeen maastoon. Israelin hävittäjät tekevät parhaillaan kostoiskuja Libanoniin.

Kyseessä on jo toinen Libanonista tehty raketti-isku tällä viikolla. Israelin ilmavoimat kosti edelliset iskut jo torstaina iskien samalla Libanoniin ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen.

Israel on varoittanut, ettei se salli Libanonin valtatyhjiön ja jatkuvasti pahenevan talouslaman mukanaan tuomaa uhkaa maan pohjoisrajalle.

YK ilmoitti perjantaina olevansa erittäin huolestunut kriisin kärjistymisestä Libanonin rajaseudulla.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut