Poliisi ottanut noin 40 Elokapinan mielenosoittajaa kiinni Tampereella – mielenosoittajat olivat siirtyneet tukkimaan Hämeenpuiston ja Satamakadun risteyksen

Elokapina osoittaa mieltään Tampereella. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Eevi Heikkinen, Elias Peltonen / STT

Poliisi on ottanut kiinni noin 40 ympäristöliike Elokapinan mielenosoittajaa, jotka eivät poliisin mukaan noudattaneet poliisin poistumiskäskyä. Asiasta kertoi Sisä-Suomen poliisi Twitterissä .

Poliisi oli käskenyt ympäristöliike Elokapinan mielenosoittajia siirtymään takaisin alkuperäiselle mielenosoituspaikalle liikkeen tukittua Tampereen Satamakadun lisäksi myös Hämeenpuiston ajokaistat molempiin suuntiin.

Poliisi oli niin ikään ilmoittanut Elokapinan mielenosoittajille ottavansa kiinni käskyjä noudattamattomat henkilöt poliisilain nojalla.

– Osa mielenosoittajista poistui kokonaan paikalta, mutta osa ei ole totellut poliisin antamaa poistumiskäskyä, poliisin tviitissä kerrottiin.

Paikall a iltapäivällä noin 100 mielenosoittajaa

Mielenilmaus alkoi noin kahdelta iltapäivällä. Poliisi arvioi Twitterissä neljän aikaan paikalla olevan noin 100 mielenosoittajaa. Mielenilmaus oli siihen mennessä sujunut poliisin mukaan rauhallisesti, mutta aiheuttanut jonkin verran haittaa liikenteelle.

Poliisin mukaan mielenilmauksesta ei ole tehty kokoontumislain mukaista ilmoitusta ennakkoon. Poliisi kertoi kuitenkin turvaavansa paikalla sekä mielenosoitusoikeutta että kaupunkilaisten liikkumisvapautta.

Elokapinan kertoi ennen mielenilmauksen alkua tiedotteessaan mielenosoittajien olevan valmistautuneita päästämään sulun läpi hälytysajoneuvot. Liike kertoi myös, että tiesulku toteutetaan koronatilanne ja osallistujien turvallisuus huomioiden.

Tiedotteessaan liike sanoi mielenosoituksellaan vaativansa Suomen hallitukselta ilmastokriisin mukaisia toimia. Liike vaatii hallitukselta muun muassa ilmastohätätilan julistamista ja tutkijoiden informoiman, kansalaisista satunnaisotannalla valittujen kansalaisten kansalaisfoorumin kutsumista koolle päätöksenteon nopeuttamiseksi.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut