Ulkoministeriö: Suomi keskeyttää kehitysyhteistyönsä Afganistanissa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin mukaan avun tarve Afganistanissa jatkuu, mutta sen antamisen edellytykset ovat muuttuneet. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Suomi keskeyttää kehitysyhteistyönsä Afganistanissa. Ulkoministeriön mukaan jatkon edellytyksiä ja muotoja arvioidaan yhdessä kansainvälisen yhteisön ja kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen kanssa tilanteen selkeytyessä.

Afganistan on ollut Suomen suurin kehitysyhteistyön kumppanimaa viime vuosina. Suomen tuki maan humanitaariseen apuun, kansainvälisten järjestöjen työhön ja miinanraivaukseen on ollut noin 30 miljoonaa euroa vuodessa.

– Meidän on katsottava tilanteen kehittymistä. Suomi ei ole kuitenkaan hylkäämässä Afganistanin kansaa, sen lapsia, naisia, miehiä, toimittajia, lääkäreitä, miinanraivaajia tai ihmisoikeustaistelijoita, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) tiedotteessa.

Skinnarin mukaan avun tarve Afganistanissa jatkuu, mutta sen antamisen edellytykset ovat muuttuneet.

– Suomen ja kansainvälisen yhteisön pitkäaikaisen tuen ansiosta Afganistanissa on nyt enemmän koulutettuja ja terveempiä kansalaisia kuin jos emme olisi tehneet maassa kehitysyhteistyötä. Tämä ei häviä minnekään, Skinnari sanoo.

Hänen mukaansa Suomen tavoite on yhdessä kansainvälisten kumppaneiden kanssa suojella saavutettuja tuloksia. Suomi edellyttää, että kumppanit noudattavat ihmisoikeuksia.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut