Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat etenkin pääkaupunkiseudulla

Vanhat osakeasunnot olivat heinäkuussa 3,1 prosenttia kalliimpia kuin vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 5,0 prosenttia, muualla maassa 1,1 prosenttia.

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat etenkin Espoossa ja Kauniaisissa, missä nousua mitattiin 6,2 prosenttia. Helsingissä nousua oli 4,9 prosenttia ja Vantaalla 3,9 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun kehyskunnissa Keski-Uudellamaalla vanhojen osakeasuntojen hinnat sitä vastoin putosivat 0,6 prosenttia.

Tampereella vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat vuodessa 2,7 prosenttia, Turussa 4,4 prosenttia ja Oulussa 4,1 prosenttia.

Koko maan tasolla katsottuna nousussa olivat etenkin kerrostaloasuntojen hinnat, missä nousua mitattiin 3,3 prosenttia. Rivitaloasuntojen hinnat nousivat vuoden takaisesta 2,7 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla kerrostaloasuntojen hinnat kallistuivat 4,6 prosenttia ja rivitaloasuntojen hinnat 5,9 prosenttia. Muualla maassa kerrostaloasunnot kallistuivat 1,6 prosenttia ja rivitaloasunnot 0,7 prosenttia.

Kauppojen määrä väheni viime vuodesta

Heinäkuussa kiinteistönvälittäjien kautta tehtiin 5 prosenttia vähemmän vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kauppoja kuin vuosi sitten.

Pitemmällä aikavälillä tarkasteltuna asuntokauppojen määrä on kuitenkin kasvanut selvästi. Kuluneen vuoden tammi-heinäkuussa asuntokauppoja on tehty kiinteistönvälittäjien kautta 30 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana ja 21 prosenttia enemmän kuin vuoden 2019 tammi-heinäkuussa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut