Työtaakan alle uupuneen työntekijän tilanteen puutteellinen selvittäminen toi sakkotuomion kristillisdemokraattien nuorisojärjestölle ja sen ex-puheenjohtajalle

Iiro-Matti Nieminen / STT

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi torstaina kristillisdemokraattien nuorisojärjestön ja järjestön puheenjohtajana vuosina 2018–2019 toimineen miehen sakkoihin työturvallisuusrikoksesta.

Tapauksessa oli kyse siitä, oliko kd-nuorten puheenjohtajana toiminut mies vuonna 2018 laiminlyönyt velvollisuutensa huolehtia järjestön ainoan palkatun työntekijän terveydestä työssä. Nainen oli kärsinyt työuupumuksesta.

Naisen mukaan hänestä oli tuntunut siltä, ettei ex-puheenjohtaja ollut ymmärtänyt hänen työuupumustaan ja tarvetta vähentää tehtäviä, tuomiossa sanotaan.

Ex-puheenjohtaja kiisti syytteen. Hän sanoi pyrkineensä keskustelemaan kerran kuussa naisen kanssa jaksamisesta ja kuormituksesta. Miehen mukaan kertaakaan ei tullut esille, että tehdyt toimet olisivat olleet riittämättömiä.

Käräjäoikeus katsoi ex-puheenjohtajan huolimattomuudestaan laiminlyöneen huolehtia siitä, että työpaikalla oli riittävän järjestelmällisesti selvitetty ja tunnistettu työntekijän turvallisuudelle ja terveydelle aiheutuvat haitta- ja vaaratekijät.

Muilta osin syyte hylättiin. Oikeuden mukaan jäi näyttämättä, että työnantaja olisi laiminlyönyt velvollisuuttaan ryhtyä riittäviin toimiin työn kuormittavuuden vähentämiseksi.

Ex-puheenjohtaja tuomittiin kymmeneen päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan tekee 440 euroa. Lisäksi nuorisojärjestö tuomittiin 850 euron yhteisösakkoon.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut