Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metro- ja raitioliikenne seisahtaa Helsingissä torstaina ja perjantaina HKL:n kuljettajien lakon vuoksi – kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan aikeet yhtiöittämisestä

Metro- ja raitioliikenne seisahtaa Helsingissä torstaina ja perjantaina, kertoo Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistys JHL tiedotteessaan. Työnseisauksen ilmoitetaan kestävän kaksi vuorokautta.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) kuljettajia edustava yhdistys ei hyväksy suunnitelmaa liikennelaitoksen yhtiöittämisestä. JHL olisi toivonut uutta selvitystä yhtiöittämisen perusteista ja vaihtoehdoista.

Helsingin kaupunginhallitus päätti aiemmin tänään, että se esittää kaupunginvaltuustolle liikennelaitoksen osittaista yhtiöittämistä siten, että metron infra- ja liikennöintisopimuksiin liittyvät toiminnot jäävät liikelaitokseen. Helsingin kaupungin mukaan nekin olisi tarkoitus siirtää yhtiöön myöhemmin.

Helsingin kaupungin mukaan yksi yhtiöittämisen tarkoitus on se, että Vantaan kaupunki voisi tulla yhdeksi yhtiön omistajaksi.

Kaupunginhallitus äänesti yhtiöittämisesityksestä

Kaupunginhallitus äänesti yhtiöittämisestä äänin 12–3.

Hylkäysehdotuksen mukaan esitys olisi tullut hylätä muun muassa siksi, että uusien ja vanhojen työntekijöiden työehtojen yhdenvertaisuus on taattu vaillinaisesti.

Yhtiöittämistä vastaan äänestivät Paavo Arhinmäki (vas.), Minja Koskela (vas.) ja Jussi Halla-aho (ps.)

Päätöksen HKL:n yhtiöittämisestä tekee Helsingin kaupunginvaltuusto syyskuun 22. päivänä.

HKL vastaa pääkaupunkiseudun metron, Helsingin kantakaupungin raitiovaunujen ja Suomenlinnan lautan liikennöinnistä sekä Helsingin kaupunkipyöräpalvelun tuottamisesta.