Etätyösuositus päättymässä lokakuun puolivälissä – eduskunnassa palataan istuntosaliin jo aiemmin

Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö (STM) esittävät, että etätyösuositus päättyy 15. lokakuuta. Ministeriöt arvioivat, että siihen mennessä rokotuskattavuus olisi lähellä valtioneuvoston asettamaa 80 prosentin tavoitetta.

Ministeriöt katsovat, että etätyösuosituksen jatkaminen lokakuun puoleenväliin antaa työpaikoille mahdollisuuden joustavaan siirtymiseen etä- ja läsnätyön yhdistämiseen yhteistyössä henkilöstön kanssa. Aiempi suositus olisi päättynyt viikon kuluttua.

Vastuu terveysturvallisesta työnteosta siirtyy vahvemmin työpaikoille, kun laajaa valtakunnalliseen suositukseen perustuvaa etätyötä puretaan.

Paluu työpaikoille voidaan aloittaa jo ennen lokakuun puoliväliä, jos se on riskien arvioinnin ja alueellisen epidemiatilanteen perusteella mahdollista.

Kansanedustajat omille paikoilleen 5. lokakuuta

Eduskunnan puhemiesneuvosto päätti perjantaina, että kansanedustajat voivat palata jo 5. lokakuuta omille istuinpaikoilleen täysistuntosalissa.

– Tämän mahdollistaa se, että 82 prosenttia edustajista on saanut kaksi rokotetta, puhemiesneuvosto perusteli.

Puhemies Anu Vehviläinen kertoi päätöksestä Twitterissä.

Korona-aikana salin permantopaikoilla on voinut olla yhtä aikaa 74 edustajaa.

Koko maassa rokotuskattavuus ei vielä riittävä

Ministeriöiden mukaan koko maassa epidemiatilanne ja rokotuskattavuus ovat parantuneet, mutta rokotuskattavuus ei kuitenkaan vielä ole työikäisen väestön osalta hallituksen hybridistrategian mukaisella vähintään 80 prosentin tasolla. Lisäksi tartuntoja todetaan edelleen paljon.

STM:n johtaja Pasi Pohjola arvioi, että työntekoon on monilta osin tulossa pysyvä muutos.

– Monet yritykset jo miettivät keinoja, joilla tätä siirtymää etä- ja läsnätyön yhdistelmään tehdään. Uusi normaali tulee olemaan erilaisten työn tekemisen tapojen kokonaisuus, joka ei ole enää paluuta menneeseen, hän sanoi tiedotustilaisuudessa torstaina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut