Lentäjä kuoli ja matkustaja loukkaantui pienkoneen laskun epäonnistuttua Hyvinkäällä

Poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus selvittävät turman syytä ja yksityiskohtia. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Hyvinkäällä lentäjä kuoli ja matkustaja loukkaantui pienkoneen laskun epäonnistuttua lentokentällä maanantaina, kerrottiin Keski-Uusimaan pelastuslaitokselta. Pienkoneessa olleet olivat keski-ikäisiä miehiä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Lentokentäntielle kello 12.39.

Viranomaisilla ei ollut iltapäivällä käsitystä siitä, miksi koneen laskeutuminen epäonnistui ja se putosi lentokentälle.

– Turman syytä ja yksityiskohtia selvittävät poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus (Otkes), kertoi pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tommi Leppioja.

Loukkaantunut matkustaja vietiin Leppiojan mukaan sairaalahoitoon. Koneessa ei ollut kaksikon lisäksi muita.

Turmakone romuttui Leppiojan mukaan korjauskelvottomaksi. Poliisi eristi tutkinnan vuoksi onnettomuuspaikan.

– Onnettomuudesta on saatu silminnäkijähavaintoja, kertoi Itä-Uudenmaan poliisin vuorossa oleva yleisjohtaja Miika Laine.

Ei matkustajalentovuoroja

Pelastuslaitoksella ei ollut maanantaina iltapäivällä tietoa siitä, mistä ja mihin aikaan kone oli lähtenyt lennolle.

Hyvinkääläinen pienkoneharrastaja Ilari Härkönen kertoi Helsingin Sanomi lle, että maahan syöksynyt pienkone oli harvinaisempaa mallia, itse rakennettu RV-8-kone. Härkösen mukaan kokeneiden lentäjien kaksikko joutui turmaan ollessaan suorittamassa kertauskoululentoa.

Onnettomuustutkintakeskuksesta kerrottiin STT:lle kello 15:n jälkeen, ettei se pystynyt vahvistamaan tietoa siitä että kyseessä olisi ollut koulutuslento. Otkesin mukaan sen kolme tutkijaa oli paikalla lentokentällä selvittämässä onnettomuuden jälkiä ja syytä.

Hyvinkään pienikokoinen lentokenttä on niin kutsuttu korpikenttä, eikä sillä ole lennonjohtoa. Kentällä on kaksi kiitotietä. Matkustajalentokoneiden vuorot eivät lennä Hyvinkään kentälle.

Miika Laineen mukaan lentokenttä sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Hyvinkään ydinkeskustasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut