Hämeenlinnassa poliisin ampumisesta epäilty mies vangittu epäiltynä murhan yrityksestä – kaupungin sosiaalityöntekijöitä mukana tilanteessa

Kanta-Hämeen käräjäoikeus vangitsi tiistaina 37-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Miehen epäillään ampuneen poliisia kerrostalon pihalla. Tomi Jokela / LEHTIKUVA

Henrietta Nyberg / STT

Kanta-Hämeen käräjäoikeus vangitsi tiistaina 37-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Miehen epäillään ampuneen poliisia kerrostalon pihalla Hämeenlinnassa Kettumäen alueella perjantai-iltana.

Myös poliisi ampui tehtävän kohteena ollutta miestä. Sekä poliisi että poliisia ampunut mies loukkaantuivat.

Maanantaina Hämeenlinnan kaupunki kertoi tiedotteessa, että Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijät joutuivat virkatehtävissään vakavan vaaratilanteen keskelle.

Kaupungin mukaan tehtävä oli rutiininomainen, mutta tarkempaa tietoa tehtävän luonteesta kaupunki ei kerro. Tilanteen kehityttyä vaaralliseksi työntekijät toimivat kaupungin mukaan ammatillisesti ja turvallisuusohjeiden mukaan. Työntekijöille tarjottiin kaupungin mukaan heti kriisiapua.

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoi sunnuntaina, että Hämeen poliisin poliisipartio meni hämeenlinnalaiseen kerrostaloon tehtävän vuoksi.

Tilanne oli vakavin kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijöiden kokema läheltä piti -tilanne Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen historiassa. Hämeenlinnan kaupunki kertoo, että kaikki keinot tehtävissään väkivaltaa kohtaavien työntekijöiden suojaamiseksi ovat tarpeen. Viikonlopun tapahtumien kulku tullaan kaupungin mukaan selvittämään tarkasti, jotta työntekijöiden työturvallisuus voidaan taata kaikissa tilanteissa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho kertoi maanantaina iltapäivällä STT:lle, että rikoksesta epäilty mies oli yhä sairaalahoidossa. Poliisi pääsi sairaalahoidosta jo aiemmin. Huhta-aho ei kommentoinut ampumatapauksen taustaa.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut