Venäjällä kansalaisjärjestö ja hallintoa arvosteleva verkkosivusto leimattiin ulkomaisiksi agenteiksi

Venäjällä oikeusministeriö leimasi keskiviikkona ulkomaisiksi agenteiksi opposition protesteja tarkkailevan kansalaisjärjestön OVD-Infon sekä hallintoa arvostelevan Mediazona-verkkosivuston.

Mediazona kertoo muun muassa oikeusjutuista ja vankien oikeuksien polkemisista.

Oikeusministeriön lausunnosta ilmenee, että ulkomaisten agenttien listalla ovat nyt myös Mediazonan päätoimittaja Sergei Smirnov ja Pjotr Verzilov, Venäjän nykyhallinnon vastustaja ja Mediazonan kustantaja.

OVD-Info tarjoaa myös oikeudellista tukea poliittisen vainon kohteeksi joutuneille. Järjestö tuomitsi oikeusministeriön toimenpiteen "poliittiseksi painostukseksi".

Lain mukaan ulkomaisiksi agenteiksi luokiteltujen yhteisöjen täytyy lisätä jokaiseen tekstiinsä, videoonsa ja sosiaalisen median viesteihinsä etiketti, jonka mukaan materiaali tulee ulkomaiselta agentilta.

Etiketti on pelote tietolähteille ja mainostajille. Lisäksi sen luoma stigma tekee työn tekemisen vaikeaksi toimittajille.

Smirnovin mukaan ulkomaiseksi agentiksi kutsuminen on sama kuin leimata joku kansan viholliseksi.

Ennen äskeisiä duuman vaaleja ulkomaisen agentin leiman sai riippumaton vaalitarkkailujärjestö Golos. Keskiviikkona 20 Golosin työntekijää joutui samalle ulkomaisten agenttien listalle.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut