Uutissuomalainen: Terveysverolla vahva kannatus eduskunnassa

Kyselyyn vastasivat kaikkien kymmenen ryhmän puheenjohtajat paitsi kokoomukselta varapuheenjohtaja. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Terveysverolla on vahva kannatus eduskunnassa, käy ilmi Uutissuomalaisen eduskuntaryhmien johdolle tekemästä kyselystä. Kyselyyn vastasivat kaikkien kymmenen ryhmän puheenjohtajat paitsi kokoomukselta varapuheenjohtaja.

Veroa kannattavat SDP, kokoomus, vihreät, RKP ja kristillisdemokraatit. Perussuomalaisten, keskustan ja vasemmistoliiton vastaajat kannattavat veroa varauksellisesti. Vastustajia ovat vain Harry Harkimon ja Ano Turtiaisen yhden miehen eduskuntaryhmät.

Terveysjärjestöjen mukaan veron tulisi kohdistua elintarvikkeisiin, joissa on korkea kovan rasvan, sokerin tai suolan pitoisuus.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen hallitusohjelmassa sanotaan, että hallitus selvittää mahdollisuuden ottaa käyttöön kansanterveyttä edistävän veron, joka kohdistuisi esimerkiksi sokeriin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut