VTV:n pääjohtajaksi 48 hakijaa – joukossa rikosepäilyjen takia virasta pidätetty Koiranen

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan tehtävään tuli määräaikaan mennessä 48 hakemusta. Hakuaika päättyi maanantaina.

Joukossa on muun muassa valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Sami Yläoutinen. VTV:n sisältä paikkaa hakevat ainakin virkavapaalla tällä hetkellä oleva ylijohtaja Marko Männikkö sekä johtaja Mikko Koiranen, joka pidätettiin huhtikuussa virastaan ex-pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin kanssa rikosepäilyjen takia.

Tällä hetkellä tehtävää hoitaa vt. pääjohtaja Matti Okko.

VTV:n uuden pääjohtajan kausi kestää kuusi vuotta ensi vuoden alusta alkaen. Valinnan tekee eduskunta.

Eduskunnan täysistunto irtisanoi edellisen pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin kesäkuun lopussa. Päätöstä edelsi kuukausien keskustelu Yli-Viikarin toiminnasta ja rahankäytöstä viraston johdossa.

Eduskunta ei ole koskaan aiemmin irtisanonut nimeämäänsä virkamiestä.

Pääjohtajan tehtävä on johtaa VTV:n toimintaa. Hänet vapautetaan valtion tai eduskunnan viran hoitamisesta siksi ajaksi, jonka hän on pääjohtajana.

Syyteharkinnan määrä valmistua lähiaikoina

KRP kertoi elokuun lopulla saaneensa valmiiksi esitutkinnan Yli-Viikarin ja Koirasen rikosepäilyistä. Yli-Viikari kertoi tuolloin STT:lle odottavansa syyttäjän näkemystä asiaan. Syyteharkinnan on määrä valmistua lähiaikoina.

Yli-Viikaria epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, maksuvälinepetoksesta ja kahdesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Epäily törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta koskee työsopimusta, jolla VTV:n työntekijälle maksettiin kaksi vuotta palkkaa ilman työvelvoitetta ennen eläkkeelle jäämistä. Sopimuksen tekivät Yli-Viikari ja viraston tuolloinen hallintojohtaja Koiranen, joka nyt siis on hakemassa pääjohtajan tehtävään.

Myös Koirasta epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hänkin on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin ja on valittanut virasta pidättämisestään Helsingin hallinto-oikeuteen.

----

Juttua korjattu klo 17.57. Tekstistä saattoi saada kuvan, että Koirasta epäillään myös maksuvälinepetoksesta, mutta hänen kohdallaan epäily koskee törkeätä virka-aseman väärinkäyttämistä ja virkavelvollisuuden rikkomista.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut