Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Otso Metsäpalvelut hakeutui konkurssiin, 80 metsäalan asiantuntijan työpaikat vaarassa

Yrityssaneerauksessa ollut Otso Metsäpalvelut on hakeutunut konkurssiin. Yhtiö jätti konkurssihakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeuteen perjantaina.

Otso Metsäpalvelut kertoo verkkosivuillaan, että neuvottelut toiminnan jatkuvuuden turvaavan rahoituksen saamiseksi päättyivät tuloksettomina.

– Vaikka Otson palveluksessa olevat ovat kuluneiden viiden vuoden aikana venyneet äärimmilleen yhtiön kasvun, kannattavuuden ja kehityksen kääntämiseksi elinvoimaiseksi, taloudellisten voimavarojen niukkuus lopulta osoittautui ylivoimaiseksi esteeksi, sanoi toimitusjohtaja Jyrki Pihlava tiedotteessa.

Yhtiö aloitti toimintansa vuonna 2016 sen jälkeen, kun maa- ja metsätalousministeriön alainen Suomen metsäkeskus oli myynyt Otso Metsäpalvelut -liiketoimintayksikkönsä sijoitusyhtiölle.

Yrityssaneeraukseen Otso Metsäpalvelut hakeutui viime vuoden syksyllä.

Perjantaina jätetyn konkurssihakemuksen mukaan Otso Metsäpalveluiden suurin velkoja on Verohallinto noin 4,3 miljoonan euron saatavillaan. Muita isoja velkojia ovat OP Yrityspankki , eläkeyhtiö Ilmarinen ja valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera .

Voi johtaa kemera-tukien takaisinperintään

Suomen metsäkeskuksen mukaan Otso Metsäpalveluiden konkurssi voi johtaa valtion kemera-tukien takaisinperintään.

Metsäkeskus myöntää ja maksaa kemera-tukia yksityisille maanomistajille. Otso Metsäkeskus on suunnitellut ja toteuttanut maanomistajille kemera-rahoitteisia töitä, esimerkiksi metsätiehankkeita ja nuoren metsän hoitoa.

Otso Metsäpalveluiden maanomistajille tehtäviin aloittamattomiin ja keskeneräisiin töihin on myönnetty kemera-tukea runsaat neljä miljoonaa euroa ja luonnonhoitohankkeisiin noin 160 000 euroa. Tuensaajia on noin 4 250 ja hankkeita yhteensä 445.

Hankkeista suurin osa sijaitsee Pohjois-Suomessa.

Työntekijäjärjestö vaatii valtiota apuun

Työntekijöitä edustavan Metsäalan Asiantuntijat ry:n (Meto) mukaan Otso Metsäpalveluissa on 80 metsäalan asiantuntijaa, joiden työpaikat ovat vaarassa.

– Haluamme, että näiden henkilöiden työ turvataan ja ryhdytään välittömästi toimeen työn jatkamiseksi ja selvitetään mahdollisuudet konkurssipesän tai liikkeenluovutuksen voimin jatkaa työtä, sanoi Meton puheenjohtaja Stefan Borgman tiedotteessa.

Meton mukaan Otso Metsäpalvelut on tehnyt tärkeää työtä valtakunnallisena metsien hoitopalvelujen tuottajana ja tekijänä.

Otso Metsäpalveluiden pääluottamusmies Petri Törrönen sanoi Meton tiedotteessa, että toiminnan turvaamiseksi olisi nopeasti löydyttävä ratkaisu. Meton Borgmanin mukaan valtion toimia tarvitaan asiaa edistämään.