Protestin sävyttämä STM:n strategiajohtajan haku päätökseen – tehtävään nousee ministeriön johtaja Pasi Pohjola

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) strategiajohtajaksi on valittu ministeriön johtaja Pasi Pohjola. Hän aloittaa tehtävässä marraskuun alussa.

STM:n strategiajohtajan paikalla toimii tällä hetkellä Liisa-Maria Voipio-Pulkki. Hän jatkaa ministeriössä muissa asiantuntijatehtävissä.

Tehtävään tuli määräaikaan mennessä vajaat 90 hakemusta, mikä on huomattavan suuri määrä. Hakijajoukosta löytyy myös useita kulttuurivaikuttajia, jotka protestoivat epäonnistuneeksi kokemaansa STM:n koronarajoituspolitiikkaa vastaan.

Paikkaa hakivat muun muassa muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta, kapellimestari Hannu Lintu pianisti Iiro Rantala ja näyttelijä Seidi Haarla. Tehtävään pyrki myös useita teatterialan vaikuttajia sekä pastori Kai Sadinmaa, jonka Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli erotti elokuussa virastaan.

Ministeriön nimitysmuistiossa kulttuuriväki huomioidaan, mutta todetaan, ettei heillä ole kylliksi perehtyneisyyttä tehtävään.

– Osa heistä on toiminut merkittävissä kulttuurialan suunnittelu- ja johtamistehtävissä, joihin on sisältynyt myös muun muassa vaativaa strategista kehittämistä. Tehtäväkenttä on kuitenkin ollut hyvin erilainen kuin täytettävän strategiajohtajan viran tehtäväala, nimitysmuistiossa todetaan.

Tehtävään valittu Pohjola on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori. Hänellä katsottiin olevan parhaat valmiudet tehtävään, sillä hänellä on kokemusta ministeriön johtamisesta ja STM:n hallinnonalan strategisista kysymyksistä.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut