Lappiin kertyy nyt vauhdilla lunta – Kittilän Kenttärovan havaintoasemalla jo 35 senttiä

Pohjois- ja Keski-Lapissa on lauantain aikana satanut reilusti lunta. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen kertoo STT:lle, että havaintoasemilla on laajalti mitattu 20 sentin lumikerroksia.

Eniten lunta on Tuovisen mukaan mitattu Kittilän Kenttärovan havaintoasemalla, jossa lukema oli iltapäivällä neljän tienoilla 35 senttiä.

Pohjoisessa Lapissa on lumisateen vuoksi voimassa vaarallisen liikennesään varoitus. Kelivaroituksia on voimassa myös esimerkiksi Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla, minkä lisäksi etelämmässä on tuulivaroituksia niin maa- kuin merialueilla.

Lapin lumisade jatkuu illan ja yön aikana mutta heikkenee sunnuntaina. Tuovinen kertoo, että sunnuntainakin lunta voi vielä tulla joitakin senttejä, ja keli on edelleen mahdollisesti vaarallinen aina Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan korkeudelle asti.

Maan eteläosassa päivä on ollut selkeä ja keskiosissa pilvinen. Ylimmät lämpötilat Etelä-Suomessa ovat olleet 10 asteen tuntumassa.

Etelässä jatkuu sunnuntaina selkeä ja aurinkoinen sää. Lämpötilat voivat olla hieman lauantaita alempia.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut