HS-gallup: Oppositiopuolue kokoomus yhä suosituin puolue, asetelmat lähes ennallaan

Petteri Orpon johtama kokoomus on yhä maan suosituin puolue. Arkistokuva. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Oppositiopuolue kokoomus on yhä maan suosituin puolue 21,2 prosentin kannatuksella, kertoo Helsingin Sanomien kannatusmittaus . Lehden mukaan uusin mittaus toi mukanaan vain vähäisiä muutoksia.

Toisena jatkaa pääministeripuolue SDP 18,5 prosentin kannatuksella ja kolmantena opposition perussuomalaiset 17,8 prosentilla.

Hallituspuolueista keskustan kannatus on 12,5, vihreiden 10,1, vasemmistoliiton 7,7, ja RKP:n 4,5 prosenttia.

KD:n kannatus on 3,6 prosenttia ja Liike Nytin 2,2.

HS:n mukaan kokoomus ja perussuomalaiset ovat vahvistaneet asemiaan hieman sitten viime kyselyn. Muutos on molempien kohdalla 0,4 prosenttiyksikköä. Vihreät ja keskusta taas ovat menettäneet kannatustaan saman verran.

Kaikki kyselyn muutokset mahtuvat virhemarginaaliin, joka on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Hallituspuolueet nauttivat lokakuun kyselyssä yhteensä 53,3 prosentin kannatusta. Syyskuussa vastaava luku oli HS:n mukaan 54,1 ja elokuussa 55,2 prosenttia.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn haastateltiin 2 392 ihmistä syyskuun puolivälin ja lokakuun puolivälin välisenä aikana.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut