Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta välitti työpaikkoja "suomalaisilta" kuulostaville sukunimille – tiedekunta pahoittelee asiaa

Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta on välitetty neljälle opiskelijalle tietoa islamin tuntiopettajan työmahdollisuudesta sen vuoksi, että heidän sukunimensä kuulostivat "suomalaisilta".

Asia nousi keskusteluun sosiaalisessa mediassa, minkä jälkeen tiedekunta pyysi asiaa anteeksi Twitterissä .

– Otamme yhteyttä kaikkiin islamilaisen teologian opiskelijoihin ja välitämme työtarjouksen edelleen heille. Työtarjousten välittämisen prosessia opiskelijoille mietitään myös uudelleen, jotta vastaavalta voidaan välttyä jatkossa, tiedekunta kirjoitti.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan puheluja soittanut henkilö on perustellut puheluiden rajaamista "suomenkielisiin sukunimiin" sillä, että tehtävään ei otettaisi liian tunnustuksellista islamin opettajaa.

Yhdenvertaisuuslaki kieltää muun muassa henkilön tai tämän taustaan liittyvän syrjinnän.

STT tavoitteli tiedekunnan dekaani Antti Räsästä kommentoimaan, mutta tämä kertoi, että tällä ei ole lisättävää Twitterissä kerrottuun.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut