Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta välitti työpaikkoja vain "suomenkielisen" sukunimen omaaville – tiedekunta selvittää, onko kyse lainvastaisesta syrjinnästä

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta selvittää, onko tiedekunnassa syyllistytty yhdenvertaisuuslain vastaiseen syrjintään.

Eilen tuli ilmi, että tiedekunnasta on välitetty neljälle opiskelijalle tietoa islamin tuntiopettajan työmahdollisuudesta siksi, että heidän sukunimensä kuulostivat "suomalaisilta". Yhdenvertaisuuslaki kieltää syrjinnän muun muassa ihmisen alkuperän pohjalta.

– Tätä (syrjintä)asiaa nimenomaan selvitetään. Se on asia, jossa tiedekunta enkä minä pysty yksin vastaamaan, vaan tämä vaatii meidän juristien ja hallinnon asiantuntemusta. Mutta tätä käymme nyt läpi määrätietoisesti, sanoo teologisen tiedekunnan dekaani Antti Räsänen STT:lle.

Räsäsen mukaan menettelytapa on ollut joka tapauksessa selkeästi väärä ja asiasta on luvassa seuraamuksia.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan puheluja soittanut henkilö on perustellut puheluiden rajaamista "suomenkielisiin sukunimiin" sillä, että tehtävään ei otettaisi liian tunnustuksellista islamin opettajaa. Räsänen ei vahvista tietoa, mutta painottaa, että kyse ei ole missään nimessä tiedekunnan antamasta ohjeistuksesta.

– Tämä ei missään tapauksessa ole tiedekunnan koulutuksen mukaista, hän painottaa.

Räsäsen mukaan henkilö ei työskennellyt yliopiston rekrytointipalveluissa, vaan on teologisen tiedekunnan työntekijä.

Tiedekunta pahoitteli asiaa

Asia nousi eilen keskusteluun sosiaalisessa mediassa, minkä jälkeen tiedekunta pyysi asiaa anteeksi Twitterissä .

– Teologisesta tiedekunnasta on eilen välitetty neljälle opiskelijalle tietoa islamin tuntiopettajan työmahdollisuudesta eräässä peruskoulussa. Olemme saaneet selville, että tiedekunnasta oltiin yhteydessä opiskelijoihin sen perusteella, että heidän sukunimensä kuulostivat suomalaiselta. Toimintatapa on ollut ehdottomasti väärä ja teologinen tiedekunta pyytää sitä anteeksi, tiedekunta kirjoitti.

Tiedekunta myös kertoi ottavansa yhteyttä kaikkiin islamilaisen teologian opiskelijoihin välittääkseen työtarjouksen edelleen heille.