Koronan vuoksi sairaala- ja tehohoidossa olevien määrä laskenut hieman – toisen koronarokotteen saaneita 76,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä

Koronakuolemia on raportoitu Suomessa yhteensä 1 139. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Elias Peltonen / STT

Sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi Suomessa yhteensä 205 potilasta, joista 30 on tehohoidossa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Sairaalahoidossa olevien määrä on vähentynyt keskiviikosta kolmella ja tehohoidossa olevien määrä kahdella.

Eilisen jälkeen Suomessa on kerrottu neljästä uudesta koronakuolemasta.

Koronakuolemia on raportoitu Suomessa yhteensä 1 139.

Toisen rokotusannoksen saaneita 76,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä

Kaksi koronarokotusta on Suomessa saanut 76,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä eli noin 3,75 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä on noussut vuorokaudessa noin 18 000:lla.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa 85,1 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Ensimmäisen annoksen on saanut yli 4,16 miljoonaa ihmistä. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä on noussut vuorokaudessa noin 6 000:lla.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi aamulla Ylelle , että ministeriössä on pohdittu rokotusmuistutusten lähettämistä tekstiviestillä.

Varhilan mukaan pelkästään rokottamattomille viestin lähettäminen ei onnistu tietosuojalainsäädännön vuoksi, mutta pohdinnassa on tekstiviestimuistutuksen lähettäminen rokotuksista kaikille Suomessa pysyvästi asuville.

Tänään raportoitu noin 450 uutta koronatartuntaa

Suomessa on tänään raportoitu 449 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 7 377 tartuntaa, mikä on 29 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronaviruksen valtakunnallinen ilmaantuvuus viimeksi kuluneilta kahdelta viikolta on nyt 133 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Suhteellinen ilmaantuvuus on yhä suurinta Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa ilmaantuvuusluku on 230. Toiseksi suurinta ilmaantuvuus on Keski-Suomessa, jossa ilmaantuvuusluku on 224. Ilmaantuvuusluvut ovat pyöristettyjä.

Kaikkiaan Suomessa on raportoitu pandemian aikana 153 156 tartuntaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut