Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksa lisää vartiointia Puolan rajalla – poliisi hajotti kymmenien äärioikeistolaisten partion, joka oli lähtenyt rajalle käännyttämään maahantulijoita

Saksa lisää vartiointia Puolan vastaisella rajallaan, sanoo sisäministeri Horst Seehofer Bild am Sonntag -lehdelle. Hänen mukaansa 800 poliisia on jo lähetetty rajalle auttamaan Valko-Venäjältä Puolan kautta tulevien siirtolaisten valvonnassa.

– Jos on tarpeen, olen valmis lähettämään lisääkin, Seehofer sanoi.

Poliisi hajotti tänään noin 50 äärioikeistolaisen partion, joka oli lähtenyt rajalle käännyttämään maahantulijoita. Operaationsa aikana poliisi takavarikoi muun muassa pamppuja, pippurisumutetta ja viidakkoveitsen.

Valko-Venäjältä Puolan kautta laittomasti EU:hun tulevat ovat kiristäneet EU-maiden välejä. Saksan sisäministeriön mukaan jo lähes 6 000 ihmistä on saapunut maahan Puolasta ilman lupaa tänä vuonna.

Puola on jo uhonnut rakentavansa muurin Valko-Venäjän vastaiselle rajalleen pitääkseen maahantulijat Valko-Venäjän puolella. Lisäksi Saksa ja Puola ovat suunnitelleet yhteisiä partioita rajalle.

EU on syyttänyt Valko-Venäjää siirtolaisten lennättämisestä Lähi-idästä ja Afrikasta Minskiin ja heidän lähettämisestä EU-rajoille kostona maata vastaan käynnistetyistä pakotteista.